Perfectionisme de baas


  • Doelgroep: (Young) professionals die last hebben van perfectionisme
  • Focus: betere zelfsturing
  • Duur: 4 sessies van 2,5 uur
Enkele praktijksituaties:

- Jaap (26) heeft zijn eerste vaste aanstelling als docent. Het vak is hem op het lijf geschreven. Met de leerlingen kan hij prima overweg. Ten opzichte van de ouders en zijn collega’s echter voelt hij zich vaak jong en onervaren. De stress slaat toe wanneer hij in het team kritische vragen krijgt over zijn functioneren…..
- Theo (32) is de “rising star” van een middelgrote sociale dienst. Hij is slim, sociaal en ondernemend. Hij heeft sinds kort een nieuwe aanstelling als manager van zijn team. Zijn kracht is echter ook zijn valkuil; zijn collega’s worden lui en gemakzuchtig….Theo regelt het wel. Hierdoor raakt Theo meer en meer teleurgesteld in zijn team.
- Annelies (29) werkt als consulent bij een re-integratiebedrijf. Ze doet haar werk heel precies en heeft oog voor detail. De administratieve druk is de laatste jaren fors toegenomen; rapportje hier, verslagje daar…… Annelies maakt veel overuren, raakt oververmoeid en staat op het punt om zich ziek te melden….

Deze voorbeelden geven aan dat ambitieuze jonge werknemers meestal zichzelf of anderen in de weg zitten en vroeg of laat in de problemen komen. Overspanning, burn-out, depressie en ziekmelding zijn dan het gevolg. Het doel van deze training is om dit te voorkomen en jonge werknemers te helpen om hun ambities en idealen op een realistische manier vorm te geven in hun werk.

Inhoud van de training

Vormen van perfectionisme en de Roos van Leary (de presteerder, de redder, de detailfreak en de pleaser).
Realistisch Doelen stellen: van prestatiedoelen naar leerdoelen
Ontwikkelen nieuw gedrag; oefenen van het imperfecte.
Evalueren: van kritisch veroordelend naar praktijk- en oplossingsgericht

Werkwijze

Praktijkgericht, in een kleine veilige groep (max 6 personen) met veel aandacht voor bemoediging, confrontatie en zelfreflectie. Tussen tijds worden praktijkopdrachten meegegeven.

Trainer

Alle trainers van Psyche at Work zijn ervaren psychologen. Naast hun didactische en groepsdynamische kwaliteiten, hebben ze oog voor de individuele ontwikkeling van de deelnemers.

Geinteresseerd? Vraag vrijblijvend een offerte aan!