Onze visie

Werken maakt gezond

De persoon achter de klacht staat centraal

Gedrag stuurt gedrag
Psyche@work is opgericht in 2006 door verschillende psychologen met een gezamenlijke visie om het gat tussen de aanpak van de gezondheidszorg (behandelen van stoornissen) en de belangen van werknemers en werkgevers (functieherstel) te overbruggen. In de loop van de jaren hebben we een steeds scherpere visie ontwikkeld op het samenspel tussen werknemer, werkgever, passend werk, motivatie en psychische klachten.

In onze visie staan de volgende uitgangspunten centraal:

  • Werken maakt gezond; het verrichten van passend werk is een betere therapie dan praten over je problemen.
  • De persoon achter de klacht staat centraal; Niet de diagnose/stoornis is bepalend, maar de manier waarop iemand hiermee omgaat.
  • Gedrag stuurt gedrag (systemische benadering); Psychische klachten worden sterk be├»nvloed door een (disfunctioneel) samenspel tussen werkgever en werknemer. Klachten kunnen ook weer afnemen wanneer er openheid en herstel van de relatie plaats vindt.

Onze werkwijze is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

  • Tweezijdige partijdigheid; we staan in dienst van de belangen van werkgever en werknemer.
  • Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit; onze dienstverlening is gebaseerd op maatwerk. We maken bijvoorbeeld geen automatisch gegenereerde rapporten en in onze trainingen spelen we in op de praktijk van de klant.
  • Motiverend en persoonlijk betrokken; We vinden het belangrijk dat onze klanten op een positieve manier in beweging komen. Een goed onderbouwd advies heeft geen zin wanneer het alleen maar in een rapport beland. Zo besteden we veel tijd aan de terugkoppeling van rapporten en aan de praktijkopdrachten bij trainingen.

 

Contact-gegevens:
Telefoon:
06-29070019 (Albert-Jan Vink)
06-16413957 (Rene de Bie)

Email:
info@psycheatwork.nl

Adres:
Psyche@Work
Riesenberg 17
3435PD De Meern
contact